afd. Goeree-Overflakkee

Euro Delta Jongeren

De jongerenvereniging van het Zuid Hollandse eiland Goeree – Overflakkee

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Euro Delta Jongeren afd. Goeree Overflakkee

All Rights Reserved 2020

Volg ons

>Uncategorized >Jaaroverzicht 2020

Jaaroverzicht 2020

Wat een jaar!

We hadden liever willen melden dat we dit jaar leuke, interessante activiteiten, 2 gezellige schuurfeesten hebben gehad en we ons jubileum groots gevierd zouden hebben. Maar het jaar is helaas wat anders gelopen zoals we dat gehoopt hadden. Gelukkig hebben we in het begin van dit jaar én zelfs in de coronatijd wel activiteiten kunnen organiseren.Wij willen je graag meenemen door ons PJ Flakkee jaar!

We begonnen in januari met onze toneelavonden. Onze toneel commissie heeft hard gewerkt om de toneelavonden tot een succes te maken. Ze speelde het stuk: De geweldige dokter Paul! Ben jij benieuwd naar de foto’s? Deze zijn te bewonderen op www.jkreeft.com. We willen de toneel commissie heel erg bedanken! Na toneel organiseerde we op zaterdag 8 februari onze jaarlijkse trekkerpuzzelrit. Dit jaar startte we bij familie Buijs en zijn we door Dirksland, Herkingen, Melissant, Battenoord, Nieuwe-Tonge en Sommelsdijk gereden. De foto’s kun je bekijken op de Facebook-pagina van DigiDamco Fotografie

Op vrijdag 14 februari waren we te gast bij het Het Wapen van Stellendam voor ons jaarlijkse Poterbal. Na het eten buffet wat werd geserveerd, werden de hersenen gekraakt door een de pubquiz van Jochems entertainment. Zaterdag 22 februari reisde we met de bus naar Tullepataonestad (Roosendaal). Het was een geslaagde avond. Helaas is er weinig beeldmateriaal, aangezien de PJ-camera gesneuveld was. Al waren sommige hier heel blij mee. 😉

Op maandagavond 24 februari stond de algemene leden vergadering op de planning. Deze avond namen we afscheid van Bas Kastelein, Corné van der Sar en Jeffry van Noord die het voorzitterstokje over gaf aan Willem Jan Hoekman. Renate Bevelander, Sam van der Nieuwendijk en Cees van den Doel werden aan de bezoekers van de vergadering voorgesteld, er werd gestemd hierna waren ze onderdeel van het bestuur.

In 2020 hebben we als bestuur besloten om de voedselbank op Goeree-Overflakkee te steunen met een mooie cheque.

Na deze tijd zag het jaar er anders uit vanwege de uitbraak van corona. Zo werd het jaarlijks terugkomende evenement Snollebollekes, waar we met de bus naar toe gingen, verzet naar oktober. Achteraf was dit te optimistisch helaas, maar houd zaterdag 9 oktober 2021 vrij in je agenda, want je aanmelding blijft staan! Ook ging Kijkbijdeboer op 2e paasdag niet door.

In april kregen we te horen dat evenementen met meer dan 100 personen niet meer door konden gaan. Hierdoor kon zowel schuurfeest Middelharnis als schuurfeest Dirksland niet doorgaan. Omdat we toch iets wilde organiseren wat wel binnen de richtlijnen paste hebben we op zaterdag 13 juni in samenwerking met Bounce & More en Jochems entertainment een online pubquiz georganiseerd. Er deden maar liefst 30 teams mee! Na 7 jaar was het tijd om onze website www.pjflakkee.nl in een nieuw jasje te steken. Samen met @mginternetsolutions hebben we een nieuwe lay-out ontwikkeld. Nog niet gezien? Neem dan snel een kijkje!

Tijdens een reguliere vergadering kregen we bezoek van Rijnmond. Een aantal bestuursleden werden aan de tand gevoeld over wat we van deze tijd vonden en wat onze plannen zijn de komende tijd. https://www.youtube.com/watch?v=7TZ4kvis4IQ7 augustus werd bestuurslid Lisanne en haar vriend Jorg ouders van hun eerste kindje.

In september, wanneer schuurfeest Dirksland plaats vond, konden we niet op onze stoel blijven zitten en bedachten een evenement wat binnen de richtlijnen wel kon. Daarom organiseerde we een Drive in Bios! Het was een geslaagde avond. In samenwerking met Bounce & More, Franzen Landbouw CV en Comgoed hebben we dit evenement tot een succes weten te maken. JKreeft en DigiDamco Fotografie hebben foto’s gemaakt deze avond.

Rond december organiseerden we vaak een bedrijfsbezoek. Doordat reizen en bijeenkomsten in grote groepen niet was toegestaan, maar we wel een bedrijfsbezoek wilden laten zien aan jullie, hebben we dit door middel van een film gedaan. We zijn begonnen bij Tuinderij Bevelander. https://www.youtube.com/watch?v=p-T_hF4DZ2E Houd onze YouTube kanaal in de gaten, want er komen nog meer bedrijfsbezoeken online. https://www.youtube.com/…/UCl3yeF9fw98uIczOQ8C…/featured

Op 19 december organiseerde we onze laatste activiteit van het jaar: de lichtjes parade. Vanwege de coronaregels konden we dit helaas niet aankondigen, in een aantal dorpen op het eiland werden door verlichte trekkers een route gereden. De vele reacties waren overweldigend!

Dit jaar zou in het teken staan van ons 70-jarig jubileum, helaas hebben we dit niet groots kunnen vieren, maar om er toch aandacht aan te geven hebben we een klein presentje naar al onze leden en oud-bestuursleden verstuurd. Daarnaast hebben we ook een PJ Flakkee merchandise uitgebracht. De merchandise kan je nog steeds bestellen bij Vera Hennink (0629974015)Het begin van dit jaar ziet er nogal saai uit, maar we hopen dat dit vanaf de zomer snel veranderd en we weer activiteiten kunnen organiseren!

Voor nu blijf gezond en tot snel!💚