afd. Goeree-Overflakkee

Euro Delta Jongeren

De jongerenvereniging van het Zuid Hollandse eiland Goeree – Overflakkee

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Euro Delta Jongeren afd. Goeree Overflakkee

All Rights Reserved 2020

Volg ons

>Nieuws >Jubileum interview #9

Jubileum interview #9

PJ FLAKKEE BESTAAT 70 JAAR

JUBILEUM INTERVIEW NUMMER 9!

Hoe heet je?

Mijn naam is Jan Kastelein

Hoe oud was je toen je in het bestuur zat?

Toen ik in het bestuur van de P.J. kwam was ik 24 jaar.

Welk jaar zat je in het bestuur?

Mijn bestuursperiode was in de vorige eeuw van 1991 tot in 1994.

Welke activiteit vond je het leukst om te organiseren?

De leukste activiteiten om te organiseren waren er verschillende, het schuurfeest, activiteiten weekenden zoals zeil en festivals.

Welke activiteit moet weer georganiseerd worden?

Activiteiten die weer opnieuw georganiseerd zouden kunnen worden, zouden serieuzere zaken kunnen zijn als het bijbrengen van vaardigheden als koken, technische dingen maar ook aandacht voor agrarische onderwerpen vanuit het NAJK. Als PJ Flakkee vindt het een taak om mee te werken om iedere keer weer de agrarische sector op de kaart te zetten. Het gebeurt ook, het is geen punt van kritiek, denk bijvoorbeeld aan ondersteunen van “Kijk bij de Boer” e.d. Maar dat vindt ik, er moet altijd aandacht voor zijn en blijven.

Overigens jullie nieuwe activiteiten als de Drive-In film van Queen en de online kwis vond heel origineel en ook passen bij de PJ anno nu. Een cursusje gebruik van de techniek is dan wel op zijn plaats.

Wat heb je geleerd van je bestuursperiode?

Wat heb ik geleerd van mijn bestuursperiode, mensenkennis, flexibel zijn en leren organiseren.

Is er een schuurfeest thema wat je is bij gebleven?

Jazeker, we deden in die tijd nog niet zo aan thema’s maar het optreden van “Mannekoor Karrespoor” op het schuurfeest bij van Nieuwenhuizen is mij bijgebleven. In die bestuursperiode is ook het oogstfeest (toch een thema) gestart ofwel het schuurfeest in september. De eerst jaren was het in Den Bommel en is later verhuisd is naar Dirksland.

Wat is je leukste herinnering?

Wat is mijn leukste herinnering uit die periode, dat zijn er veel, het plezier van organiseren en meedoen met alle activiteiten, vergaderingen van onze afdeling en in EuroDelta verband denk ik nog wel eens aan terug.

Heb je een leuke foto van de tijd dat je in het bestuur zat? Wat kan je daarover vertellen?

Of ik nog foto’s heb uit die periode, niet dat ik weet, de mobiletelefoon deed toen nog net zijn intrede, een foto maken met je telefoon was toen nog helemaal niet denkbaar. De foto’s die gemaakt zou kunnen hebben moeten dan nog ontwikkeld worden, ik weet niet of ik de rolletjes nog kan vinden.

Kom je nog steeds naar de PJ activiteiten?

Jazeker het toneel sla ik nooit over, eigenlijk gek want in die bestuursperiode hebben we het in de ijskast gezet wegens gebrek aan belangstelling van toneelspelers en toneelbezoekers. Later is het gelukkig weer opgepakt, overigens echt hoort deze activiteit echt bij de P.J. Mijn vader en moeder waren al actief in het toneel maar dat is nog langer geleden.

Hoe ben ik bij de PJ gekomen ?

Ik bezocht regelmatig activiteiten en ben toen gevraagd door een bestuurslid.

Heb je nog contact met mensen uit je bestuursperiode?

Of ik nog contacten heb met mensen uit die bestuursperiode, niet zo veel maar af en toe kom je wel iemand tegen, dat is dan ook altijd weer leuk.

Wat vindt ik het belangrijkste doel van PJ Flakkee?

Organiseren van activiteiten waarbij je mensen bij elkaar brengt en leert kennen, dit mag voor de ontspanning zijn maar ook af toe spannend zijn.

Hoe ben je bij de PJ gekomen?

Ik ben gevraagd en had er wel zin in. Op dat moment was ik afgestudeerd en kwam weer terug naar Sommelsdijk, had blijkbaar toen nog vrije tijds over.

Welke taak had je binnen het bestuur?

Mijn taak in het bestuur van die periode was voorzitter, je kwam met alle onderwerpen en binnen de vereniging in aanraking.

Welke taak binnen het bestuur had je graag gehad?

Nee, zo formeel was het niet je deed alles met me elkaar dat was en is nog steeds de sleutel van het succes van een activiteit.

Hoe zullen je oud bestuursleden en vrijwilligers je omschrijven?

Dat moet je nou net niet aan mij vragen maar aan hun.

Heb je na je bestuursperiode nog in een commissie gezeten?

Jazeker de commissie die het feest organiseerde voor het 50 jarig bestaan. Wat dat betreft ben ik op herhaling.

Kan ik de ervaring vanuit je bestuursperiode gebruiken in je werk?

Jazeker iedere dag alleen weet ik niet meer precies wat.

Wat vind je het meest veranderd aan de PJ sinds je uit het bestuur bent?

Het logo, namelijk het vorige hebben wij met het toenmalig bestuur geïntroduceerd en dat is nu verandert. In die tijd ging was er vele te doen op en rond Goeree-Overflakkee als ik daar aan terug denk, de weekenden waren heel goed gevuld. Als je iets organiseerde moest het wel goed aanspreken bij de leden anders kwamen er niet veel, de keuze was reuze om ergens anders heen te gaan. Activiteiten als de puzzelrit, toneel, carnaval bezoek e.d. worden nu prima bezocht, wat dat betreft doen jullie het super goed, wat wil ik daar nu mee zeggen ? Dat je voor de huidige activiteiten veel belangstelling krijgt daar zouden we toen regelmatig jaloers op zijn geweest.