afd. Goeree-Overflakkee

Euro Delta Jongeren

De jongerenvereniging van het Zuid Hollandse eiland Goeree – Overflakkee

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Euro Delta Jongeren afd. Goeree Overflakkee

All Rights Reserved 2020

Volg ons

>Nieuws >Jubileum interview #1

Jubileum interview #1

PJ FLAKKEE BESTAAT DIT JAAR 70 JAAR! DIT JUBILEUM MOET GEVIERD WORDEN EN DAAROM STARTEN WE VANDAAG MET INTERVIEWS VAN OUD-BESTUURSLEDEN. HET HUIDIGE BESTUUR INTERVIEWT DUS BESTUURSLEDEN VAN JAREN GELEDEN. WE TRAPPEN AF MET RIANNE LABRIJN:

Hoe heet je?
Mijn naam is Rianne Labrijn

Hoe oud was je toen je in het bestuur zat?
21 jaar

Welk jaar zat je in het bestuur?
Ik heb 3 bestuursjaren vol gemaakt, te weten 2013-2014, 2014-2015 en 2015-2016

Welke taak had je binnen het bestuur?
Alle 3 de bestuursjaren ben ik secretaris geweest. Het tweede en derde jaar was ik ook afgevaardigde van het Dagelijks Bestuur van het Euro Delta. Daar heb ik het eerste jaar de agrarische zaken over genomen van mijn voorganger Jacob Jan Buth en het jaar daarna ben ik penningmeester geweest.

Welke activiteit vond je het leukst om te organiseren?
Toneel vond ik wel heel erg leuk om te organiseren. Van het uitzoeken van de boekjes tot het uiteindelijke toneelspel, om dat allemaal van dichtbij mee te maken is zó leuk. De sfeer en band tussen de spelers zelf is heel bijzonder.

Welke activiteit moet weer georganiseerd worden?
Travestietenvoetbal! Voor mijn tijd is dat wel eens georganiseerd, en daarna is het er niet meer van gekomen. Mij lijkt het in ieder geval hilarisch.

Wat heb je geleerd van je bestuursperiode?
Je leert goed samen te werken met verschillende personen. Je zit met meerdere personen in een bestuur, deze hebben allemaal een andere manier van communiceren en een andere mening. Uiteindelijk moeten deze verschillende meningen toch 1 kant op. En je hebt niet alleen contact met je mede-bestuursleden, tijdens opbouwweken en op de avond zelf van de schuurfeesten heb je veel contact met vrijwilligers. De ene wat serieuzer dan de andere, maar uiteindelijk staan zowel het bestuur als de vrijwilligers daar voor 1 doel: Een geweldig feest neerzetten. En dat doe je maar door 1 ding, goed communiceren en samen werken.

Is er een schuurfeest thema wat je is bij gebleven?
Sensation de Wit, tijdens het jubileumjaar bij Jan de Wit. De schuur zag er mooi uit, en heel veel bezoekers hadden zich aan het thema gehouden! Dat gaf toch wel een speciale sfeer.

Wat is je leukste herinnering?
Heel cliché, maar de hele bestuursperiode is een mooie herinnering.

Heb je een leuke foto van de tijd dat je in het bestuur zat?
Wat kan je daarover vertellen? Ik heb een hele hoop leuke foto’s. Een kleine selectie heb ik toegevoegd. Ik denk dat elke foto wel de gezelligheid uitstraalt die ik altijd heb gevoeld binnen de PJ.

Kom je nog steeds naar de PJ activiteiten?
Zeker! Ik sla er inmiddels wel een paar over, maar ik vind het nog altijd leuk en gezellig.

Hoe ben je bij de PJ gekomen?
Via Annemiek Buth. Mijn broer Wilco liep mee als aspirant, maar gaf aan dat hij niet genoeg tijd zou hebben rondom de schuurfeesten in verband met het werk op het land. Dat jaar was ik vrijwilliger achter de bonnenbar bij Schuurfeest Dirksland en toen vroeg Annemiek Buth later of ik het niet leuk zou vinden. Zo ben ik er heel snel ingerold.

Heb je nog contact met mensen uit je bestuursperiode?
Zeker weten. Heus niet dagelijks, maar wel met enige regelmaat. Ook met mensen die niet per se in het bestuur hebben gezeten maar die ik wel heb ontmoet tijdens mijn bestuursperiode.

Wat vind je het belangrijkste doel van de PJ Flakkee?
Ik denk dat van elk doel wel iets te zeggen is. Maar omdat we van origine een agrarische vereniging zijn, vind ik het wel belangrijk dat deze agrarische belangen behartigd blijven worden. De agrarische wereld heeft het soms al moeilijk genoeg.

Waarom ben je het bestuur ingegaan?
Omdat Annemiek het vroeg, ik ben gedwongen. Nee grapje, zoals eerder gezegd ben ik door Annemiek Buth gevraagd, maar het leek me een erg leuke kans. Wat uiteindelijk ook een hele leuke kans is geweest. Dus aan iedereen die de kans heeft het bestuur in te gaan: DOEN en maak er een mooie tijd van.

Welke taak binnen het bestuur had je graag gehad?
Ik denk dat de taak van Secretaris, die ik had, prima bij mij paste.

Hoe zullen jou oud-bestuursleden en vrijwilligers je omschrijven?
Pfoe, kan ik voor deze vraag een hulplijn inschakelen? Ik denk dat oud-bestuursleden mij zullen omschrijven als direct. Ik kom namelijk best wel eens direct en pinnig over als er knopen doorgehakt moeten worden. Ik hou er niet van als er over 1 beslissing eindeloos gediscussieerd wordt. Maar dat is weer het gevalletje communiceren en samenwerken zoals eerder genoemd.

Ik hoop dat vrijwilligers mij zullen omschrijven als een betrokken bestuurslid, zo heb ik mezelf wel altijd wel willen profileren naar de vrijwilligers toe in ieder geval. Ook vroeg ik altijd naar hun mening bij het opbouwen, ik hoop dat ze dat gewaardeerd hebben.

Heb je na je bestuursperiode nog in een commissie gezeten?
Ik heb na mijn bestuursperiode samen met Elseline Hordijk, Annemiek Buth en Vera Hennink het Vrouwenplein georganiseerd tijdens de Trekkertrek van 2019.

De ervaring vanuit het bestuur kan je die gebruiken in je werk nu?
Ik ben van mening dat je elke ervaring mee kan nemen in de toekomst. Dus ook de ervaringen uit het bestuur.

Wat vind je het meest veranderd aan de PJ sinds je uit het bestuur bent?
De Social Media en PR zijn positief veranderd.

Fotocollage van Rianne Labrijn.