afd. Goeree-Overflakkee

Euro Delta Jongeren

De jongerenvereniging van het Zuid Hollandse eiland Goeree – Overflakkee

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Euro Delta Jongeren afd. Goeree Overflakkee

All Rights Reserved 2020

Volg ons

>Nieuws >Jubileum interview #2

Jubileum interview #2

PJ FLAKKEE BESTAAT 70 JAAR!
JUBILEUM INTERVIEW NUMMER 2! 

Hoe heet je?
Joar van der Velde

Hoe oud was je toen je in het bestuur zat?
Ik ben in het bestuur gekomen als aspirant, toen was ik 23.

Welk jaar zat je in het bestuur?
Ik kwam in 2003 in het bestuur. Formeel was dit 2004 omdat ik toen gekozen ben als bestuurslid. Er staat met iets van bij dat er toen 403 leden waren.

Welke taak had je binnen het bestuur?
Toen ik het bestuur in kwam was het bestuur niet zoals we het nu kennen. Er waren zaken die beter geregeld konden worden. Daarom ben heb ik in het begin een aantal taken overgenomen, begonnen met het secretariaat, maar ook de financiën heb ik mij mee bemoeit, vervolgens ben ik voorzitter geworden. Maar we hebben het vooral met elkaar flink aangepakt!

Welke taak binnen het bestuur had je graag gehad?
Ik heb me eigenlijk met bijna alle functies bemoeid binnen het bestuur maar de smout had ik nog wel graag gedaan, ook om meer te weten van ontwerpprogramma’s.

Waarom ben je het bestuur ingegaan?
Omdat het mij een leuke uitdaging leek om in het bestuur te zitten want het bestuur wat er destijds zat was minder actief en ik wilde de pj weer een nieuw leven in blazen met veel leuke en nieuwe activiteiten We hebben toen een enquête uitgestuurd en daar kwam veel reactie op met veel leuke ideeën waar we ook wat mee hebben kunnen doen.

Welke activiteit vond je het leukst om te organiseren?
Dat is TrekkerTrek, dit hebben we met een groepje enthousiaste mensen op Flakkee weer opgezet. Vanaf het begin hebben we een draaiboek van een andere TrekkerTrek vereniging gehad waardoor we iets op konden zetten, druk geweest met het vinden van sponsoren die een bijdrage konden leveren om dit evenement op te zetten. Al deze sponsoren hebben er voor gezorgd dat er in 2004 de eerste TrekkerTrek georganiseerd kon worden.

Welke activiteit moet weer georganiseerd worden?
Ik denk dat het nu niet meer kan in deze tijd maar het travestieten voetbal vond ik altijd wel heel leuk, maar dat was van Hoeksche Waard. Na afloop van danslessen die je bij de PJ Flakkee kon volgen hebben we een succesvol kerstbal georganiseerd! Dat zou ook weer leuk zijn om terug te zien als activiteit!

Wat heb je geleerd van je bestuursperiode?
Heel veel dingen, met veel verschillende mensen leren omgaan. Ook veel mensen leren kennen. Het voortouw nemen, het besturen van een vereniging. Het uit handen geven van taken. Belasting controle is ook iets waar ik veel van geleerd heb.

Is er een schuurfeest thema wat je is bij gebleven?
Dat is het eerste thema feest van schuurfeest Middelharnis bij de familie Hennink. Het thema was Western. Wat me van dat schuurfeest ook bij is gebleven is dat we het tuinhuis van Karel Hennink gebruikten als ingang. Toen hebben we aan de voor en achterkant een doorgang gemaakt waar de bezoekers door naar binnen kwamen. Dit tuinhuis hadden we ook bekleed, met vooral heel veel boomschors in het kader van het thema.

Wat is je leukste herinnering?
Ik heb genoten van mijn gehele bestuursperiode, dat is mijn leukste herinnering. In het bijzonder was dit het eerste kaderweekend met de andere eilanden wat ik heb meegemaakt.

Kom je nog steeds naar de PJ activiteiten?
Niet altijd, maar als ik tijd heb kom ik zeker! Nu staat het gezin ipv de PJ vooraan.

Heb je nog contact met mensen uit je bestuursperiode?
Zeker! Ik heb niet heel erg druk contact met iedereen maar als je elkaar weer ziet na een lange tijd is het altijd gelijk goed! Ook via mijn werk kom ik regelmatig nog mensen tegen uit mijn bestuursperiode. Wat er ook super leuk aan deze periode is, is dat door mijn tijd bij de PJ ik een groot netwerk aan mensen heb leren kennen wat nog steeds van pas komt

Wat vind je het belangrijkste doel van de PJ Flakkee?
Mensen samen brengen en nieuwe contacten maken.

Hoe zullen jou oud-bestuursleden en vrijwilligers je omschrijven?
Soms wat langdradig en als iemand die probeert op een harmonieuze manier zijn zin door te drammen ?

Heb je na je bestuursperiode nog in een commissie gezeten?
Jazeker! In de TrekkerTrek, toneel en de jubileumcomissie

De ervaring vanuit het bestuur kan je die gebruiken in je werk nu?
Het was eerder andersom dat ik ervaring mee bracht van mijn werk wat ik in de PJ kon gebruiken maar de contacten die ik gemaakt heb bij de PJ die komen nog zo vaak terug in mijn werk en privé wat echt super leuk is!

Wat vind je het meest veranderd aan de PJ sinds je uit het bestuur bent?
Het logo zij hij volmondig!